LOOK! Teraz możesz dodać zdrowy zwrot do uniwersalnej mąki z mąki konopnej Przepis

Wiedza o konopiach

Dwie rzeczy, których nienawidzę w swoim życiu: rachunki i wyrabianie mąki. To znaczy... rachunki są czasami do zniesienia, ale zabawa z mąkami? Cóż, walka jest prawdziwa. Czasem jest niedogniecione, czasem przegniecione, a czasem, Bóg jeden raczy wiedzieć. Nigdy tak naprawdę nie udało mi się znaleźć równowagi.


Więc tym razem, kiedy razem z mamą zagniatałyśmy mąkę, zrobiłam to, w czym byłam dobra: zagniotłam ciasto. Było dość ścisłe i łatwo się odrywało. Wtedy właśnie krzyknęłam: dość tego. Nie będę już miała takich mącznych ciast. Są upierdliwe i przysparzają więcej stresu, potrójnej pracy i frustrujących doświadczeń w kuchni.

I wtedy moja mama wmieszała trochę mielonego ziela do mąki, a ja pomyślałam: dlaczego, u licha, miałaby to robić? Wiedziałem, jak bardzo kochała konopie indyjskie przepisy, po obejrzeniu mieszanki jej ulubionego zioła w kilku innych przepisach. Ale to było nie do przyjęcia.

To powiedziawszy, zapytałam: "Dlaczego miałabyś to zrobić? Mąka i zioło? Cóż, ta kombinacja nie wygląda dla mnie odpowiednio". Ona odpowiedziała: "spróbuj raz, miałam to potajemnie. Sposób, w jaki się targujesz i krzyczysz, mąka konopna uspokoiłaby to wszystko."

Miała rację. Słuszny punkt. Mąki konopne są magiczne!

Od tego czasu jestem mniej beksą. Mąka konopna skutecznie wyciszyła mój mózg i zapanowała nad moimi wybrykami. Nie ugniatam już mąki w frustracji. W rzeczywistości mieszanka jest tak atrakcyjna, że zagniatałabym te mąki konopne z wyboru.

Więc moja mama miała rację. Te mąki konopne są magiczne. Ale co najważniejsze, są one... tak... cholernie... łatwe... do... zrobienia!

Podobnie jak olej z konopi i cannabutter, możesz zastąpić wezwanie do mąki w każdym cholernym przepisie.

Do tego momentu widziałem, jak ludzie używają oleju konopnego i masła konopnego, aby włączyć terapeutyczną potencję do swoich przepisów. Ale mąka canna może być dobrym obejściem, gdy jest zbyt wiele monotonii z olejem i cannabutter.

Jestem pewien, że wybrałem kilka kuszących akordów z tymi słowami i chcesz wiedzieć więcej na ten temat. Ale nie martwcie się! To kwestia chwili, a będziesz mieć najseksowniejszy przepis w swoim życiu. Niech mnie dzwoni... Przepis na mąkę konopną jest też najłatwiejszym przepisem, jaki kiedykolwiek zrobiłam... oczywiście za sprawą mojej mastermind momma legendary. Ten pomysł nigdy nie przyszedł mi do głowy. Taki to już mój mózg :/.

Wracając więc do przepisu. Tak! Używanie mąki z konopi jest takie samo jak używanie każdej innej mąki. Możesz ją ubijać na dowolny kształt i dowolny przepis. Chcesz pyszny bochenek chleba z dodatkiem konopi? Albo zdrowy placek do pizzy? Cóż, mąka z dodatkiem konopi wykona zabójczą pracę.

To jest dziesięć procent obrazu. Pomyśl o wszystkich przepisach na mąkę, które zrobiłeś przez te wszystkie lata, a raczej przez całe życie. Skończyłeś z myśleniem? Świetnie! Teraz zastąpić effing mąkę z mąki konopnej. To jest to.

Niech zgadnę, co wszyscy myśleliście. Muffiny? Ciasta? Ciasta? Ciasteczka? Świetnie! Płyniemy na tej samej łodzi. Tak, możesz użyć tego domowo-eksperymentalnego przepisu na mąkę skręcaną we wszystkim, jeśli tylko przyłożysz do tego swój umysł.

Mąka + konopie = mąka konopna = organiczny orgazm

Mąka jest już wspaniałym źródłem witamin, białka, węglowodanów i błonnika. Jednak widziałem ludzi dodających chemikalia do tych proszków o niskiej zawartości tłuszczu i cholesterolu.

Mąki wypadają tak dobrze na analizie odżywczej, że nie rozumiem wyboru dodawania do nich trujących chemikaliów. A dodawanie chemikaliów po co? Dla wzmocnienia, "nie wiem jakich fałszywych kłamstw" promowanych przez świeżo upieczonych "instruktorów żywieniowych" cierpiących na "syndrom impostera".

Ale tak czy inaczej, to nie jest prawdziwy problem. Prawdziwy problem polega na tym, że skoro mają do wyboru takie opcje jak organiczne konopie, to dlaczego sięgają po niebezpieczne chemikalia? 2+2= dwa razy dwa. Organiczny + organiczny = dwa razy organiczny. Widzicie? Taka prosta kalkulacja!

Teraz już wiesz, jaki orgazm może wywołać organiczna mąka konopna. Jestem pewna, że jesteś na krawędzi swojego siedzenia. A więc odblokujmy to szaleństwo.

Przepis na mąkę konopną podzieliłam na dwie części:

  • Nudna, ziewająca część: dekarboksylacja
  • Część łatwa i przyjemna: przepis główny

Niestety, do fortu nie dotrzemy bez przepłynięcia kanału angielskiego, a w nim wielu krokodyli :/ Just kidding. Nieważne jak nudna jest dekarboksylacja, musimy ją zrobić. Dobrze? Więc najpierw zajmiemy się tą ziewaniem. Ale zanim przeprowadzę was przez ten kłopotliwy frędzel, wyjaśnię, dlaczego to robimy.

SPIS TREŚCI

  • Dlaczego musimy przechodzić przez nieatrakcyjną dekarboksylację?
  • Tak, tak! Mam cię! Jak przeprowadzić dekarboksylację?
  • Jak zrobić mąkę konopną - główny przepis na mąkę konopną
  • Martwy punkt mąki konopnej
  • Mogliśmy uniknąć skutków ubocznych, gdybyśmy zrobili mąkę cbd.

Dlaczego musimy podążać za nieatrakcyjną dekarboksylacją?

Zanim moja mama dodała mielone konopie do mąki, podgrzewała szczep przez co najmniej 25 minut. To znaczy... mogła dodać go bezpośrednio, ale zdecydowała się go równomiernie podgrzać, a następnie wymieszać z mąką. Byłam ciekawa, dlaczego podgrzewanie szczepu miałoby mieć znaczenie? Czy ona nie marnuje ziarenka?

Możesz chcieć zrobić to samo. Kto by się przejmował brzydkim i nieatrakcyjnym sposobem dekarboksylacji? Czyż nie? Cóż, pozwólcie, że pęknie wam bańka. Musisz to zrobić, bez względu na to, jak leniwy się czujesz! Jeśli nie będziesz się tym przejmował, będziesz miał mąkę z canny bez mocnego zioła w niej. To jest tak samo dobre, jak posiadanie mąki bez niej.

Wtedy zdałem sobie sprawę, że ona nie marnuje pączka. Zamiast tego, wykorzystywała jego pełny potencjał. Ogólnie rzecz biorąc, surowe łodygi są dość nieśmiałe. Jesz je, a one w ogóle nie reagują.

Tak, jak te obojętne, aroganckie chamy, które ledwie przejmują się twoim istnieniem. Więc jesz je, myśląc, że wejdą w interakcję z twoim ciałem, dadzą ci jakieś psychotropowe euforyczne przejażdżki, i czekasz, czekasz i czekasz, u... n... t... i... l nic się nie dzieje. Więc twoje plany naćpania się spływają do rynsztoka.

Tu pomaga dekarboksylacja. Podgrzewasz surowe buds, żeby ją aktywować i bam! Błogosławieństwa marihuany spadają ci do stóp. Zazwyczaj surowe konopie zawierają thca, nieaktywną, kwaśną wersję thc. Podgrzewanie pąków rozkłada thca na nasz własny, wywołujący haj tch.

Robiłeś to już w przeszłości. Nie wierzysz mi?

A co jeśli powiem, że dekarboksylowałeś swój szczep zioła w przeszłości. Jestem pewien, że nie uwierzyłbyś w to, dopóki nie poznasz tajników marihuany. Pamiętasz jak wciągałeś te zioło-papierosy ze swoim przyjacielem Jackiem, rozpruwaczem? Dekarboksylowałeś liście.

Więc kiedy zapalałeś fajkę, ciepło docierało do jointa i spalało go. To, co w końcu miałeś, było ziołem dającym haj. Mam nadzieję, że teraz wszystko zaczyna nabierać sensu. Czyż nie? Ponieważ palenie nie jest jedynym sposobem, w jaki tacy jak ty i ja konsumują marihuanę, musimy podgrzewać nasze łodygi w inny sposób.


Yeah, yeah! Mam cię! Jak dekarboksylować?

Mógłbym tak jeszcze długo wymieniać, zanim zajmiemy się tym tematem. Ale ponieważ brzmię trochę irytująco dla ya'll, podejmijmy się nudnej trasy.

Mąka konopna - część ziewania - dekarboksylacja

  • Zmiel słodycze. Zakładając, że wybrałeś swoją ulubioną łodygę chwastu, zmiel ją na drobne granulki. Zmiel ją z pełną mocą. Eksperci nazywają mielenie pączka, aby dodać elementy "wyrafinowania". Ale pozostańmy przy naszym codziennym języku. Tak więc mielenie, to jest to. Ręczny młynek lub młynek do kawy, oba zrobią z nią sztuczkę.
  • Rozłóż dziecko na blasze do pieczenia. Pamiętasz, jak usypiałaś swoje dziecko? Rozłóż ją podobnie na blasze do pieczenia. Bądź na tyle współczujący, aby dobrze ją posmarować. Blacha do pieczenia zapobiega przyklejaniu się jej do blachy. Możesz unikać blachy, ale później może się okazać, że będziesz musiała również unikać chwastów.
  • Połóż dziecko na blasze: Jeśli blacha do pieczenia jest pościelą, to taca jest łóżkiem. Nie będziemy wkładać blachy bezpośrednio do piekarnika. Należy kazać położyć blachę na blaszce, rozłożyć słodycz tak, abyśmy się równo przypiekli.
  • Ogrzać ją w komorze gazowej. Nie, nie powtarzamy Auschwitz. Nie komora gazowa, pomyślałeś. Ja mówię o piekarniku. Rozgrzejcie piekarnik do 220 stopni Fahrenheita. I spalcie pączka. Spal ją przez dobre 40-45 minut. Możesz zwiększyć temperaturę do dekarboksylacji w ciągu 15-20 minut. I teraz, skończyłeś z procedurą ziewania.

Jak zrobić mąkę konopną - główny przepis na mąkę konopną

Zapnijcie pasy, ludzie! Oto najłatwiejszy przepis na konopie, jaki kiedykolwiek miałeś w swoim życiu.

Składniki

  • 7-10 gramów ulubionego odkarboksylowanego ziela
  • Filiżanka uniwersalnej mąki

Sprzęt

  • Miska
  • Trzepaczka (ręczna lub automatyczna)
  • Pojemnik do przechowywania

Instrukcje

Krok #1: Dodaj mąkę uniwersalną do miski

*Cóż, możesz użyć mąki pszennej, jeśli chcesz iść o chapatis. Używam mąki uniwersalnej, więc mamy wiele różnych przepisów na infuzję konopi. Mąka uniwersalna może nie być tak zdrowa jak mąka pszenna, ale wtedy włączenie jej do wielu innych przepisów staje się super proste.

Krok #2: Wymieszaj odkarbione zioło z mąką

*Proszę dać czas na mielone konopie do ostygnięcia przed wrzuceniem go do miski z mąką.

Krok #3: Ubij łobuzów

*Pluralizm nigdy nie działał, dopóki nie został wymuszony. Niestety, odnosi się to do istot nieżywych jak mąka i zioło. Nie będą chciały się ze sobą mieszać. Wymieszaj je bezlitośnie. Blender lub ręczna trzepaczka, użyj czegokolwiek, co pływa po Twojej łodzi*.

Krok #4: Ubijaj, aż zielone drobiny będą równomiernie rozprowadzone

*Mix-matching to sztuka, choć może wyglądać na męską i bezużyteczną. Musisz doprowadzić do spójnej tekstury. Zielone drobiny powinny równomiernie rozprowadzić się w mące.*.

Krok #5: Przechowuj w pojemniku. Gotowy do dudnienia

*To jest to! Tak! Mąka konopna jest gotowa. Przechowuj ją w szczelnym pojemniku, aż będzie gotowa do użycia. Przechowuj ją w ciemnym miejscu. Spróbuj użyć jej w ciągu trzech miesięcy. Wtedy jest optymalnie świeża.*

Przepraszam, że musiałem kazać Ci na to czekać. Więc przekopałeś górę i znalazłeś kreta? Czy tak właśnie myślisz? Cóż, jeśli tak, to jesteś w błędzie. Każda z powyższych informacji miała sprawić, że zrozumienie marihuany stanie się dla Ciebie bardzo jasne i zwięzłe.

Martwy punkt mąki konopnej

Nadszedł ten czas w miesiącu, kiedy kusi cię, aby użyć mąki z konopi do przygotowania cienkiej pizzy. Czy po prostu wyjmiesz ją z magazynu i ugotujesz tak, jak zrobiłeś to z mąką uniwersalną? Częściowo tak i nie!

Proces jest taki sam, z wyjątkiem jednej istotnej zmiany - temperatury pieczenia. Tutaj warto zwrócić uwagę na interesujący impas. Przeszłam przez to, gdy piekłam pizzę na baby shower mojej kuzynki.

"Kiedy pieczesz mąkę konopną powyżej 350 stopni Fahrenheita, możesz stracić potencję zioła. A pieczenie pizzy z mąką konopną w tej samej temperaturze spowoduje kulawą, rozmokłą skórkę. Dodatki będą rozgotowane. Dobre pizze nie biorą się z powietrza. Trzeba je dosłownie chodzić po łożu z ognia. Gorące piekarniki powinny mieć co najmniej 400°F. Zatrzymywanie się na czymś mniejszym to żart z samej pizzy".

Więc czego chcesz? Rozmokłej pizzy czy bezsilnej marihuany? Hej, czy nie ma drogi pośredniej, aby to mieć? Oczywiście, mamy ją. Powiedzmy, że podgrzałeś pizzę w temperaturze 450 stopni, a marihuana zniknęła. Masz dwie drogi do wyboru:

  • Albo mamy to tak, jak jest.
  • Albo przygotowujemy oregano ziołowe i płatki chili :p

No tak!!! Nie musisz marnować ani jednej uncji marihuany na skórkę pizzy. W niedalekiej przyszłości zajmę się oregano ziołowym i płatkami chili. Zdecydowanie można mieć potencję + zabawę razem.

Wstrzymajcie się z tymi cholernymi "końmi". Idźcie powoli!

Wiem... Wiem... To takie naturalne, żeby łyknąć przepis na zioło za jednym zamachem. Ale nie zachowuj się jak szybki brązowy lis, który przeskoczył przez leniwą mąkę. To nie pomoże! Możesz myśleć, że jedzenie więcej da ci wczesny relaks i złagodzi twój niepokój. Ale to posunięcie może okazać się błędem.

Zwykle przepisy ziołowe, nie tylko mąka ziołowa, ale każdy przepis ziołowy wymaga czasu, aby współdziałać z ciałem. Twoje ciało nie jest równe mojemu. Musisz się wstrzymać, aż przepis zacznie oddziaływać z twoim ciałem, psychodelicznie.

Nigdy nie wiesz, jak dobrze twoje ciało toleruje zioło na początku. To kwestia odkrywcza. Więc zacznij od małych dawek, poczekaj na reakcję kolesia i obserwuj jak się zachowuje. Jeśli nie uderzy ci do mózgu, moduluj ilość.

I zachowaj szczególną ostrożność, gdy masz ochotę na muffinki, ciasta i ciasteczka. Twój żarłok-self chciałby mieć dużo wiele na jeden raz. Ale nie chcesz obudzić się jutro z zawrotami głowy. Mąka Canna polega na przyjmowaniu jej w sposób wyważony. Czy to jasne? Świetnie!

Moglibyśmy uniknąć skutków ubocznych, gdybyśmy zrobili mąkę cbd.

Wiesz, że łodygi zioła występują głównie w dwóch wariantach: odmiana z przewagą cbd i odmiana z przewagą thc. My skupiliśmy się bardziej na odmianie zdominowanej przez cbd, czyli na nieco ostrzejszym i weselszym składniku marihuany.

Nie możesz brać jej jak chcesz. To znaczy... możesz, ale nie możesz brać jej bezmyślnie. To wyrwałoby Ci na chwilę zdolności poznawcze, dałoby problemy z motoryzacją i upośledziłoby koordynację kończyn i oczu. Nie chcesz chyba wpaść w te wszystkie tarapaty. Prawda? Dlatego proszę Cię, abyś odniósł się do powyższego punktu "wstrzymaj konie".

Ale gdybyśmy użyli cbd do przygotowania naszej mąki; byłoby to świetne dla korzyści terapeutycznych. W przeciwieństwie do thc, nie można przedawkować cbd. Więc nawet jeśli chcesz poczuć sferę skutków ubocznych, nie możesz. Jest bardzo mało badań, które wspierają skutki uboczne cbd. Szanse są bardzo niskie; czułbyś się senny nadkonsumpcji zioła leczniczego. W przeciwnym razie, to jest bezpieczne.

Uhhh!!! Tylko prawo twojej ziemi wie...

Nie gwarantuję, że będziesz miał najlepszą mąkę ziołową w swoim życiu. Nie, żeby miała jakikolwiek problem ze smakiem, ale prawo. Konopny przepis nigdy nie może być za zły, może być tylko zbyt ograniczony.

Tylko prawo Twojej ziemi zadecyduje, czy masz mąkę z konopi. Prawa to czasem zabawne rzeczy, zwłaszcza gdy dotyczą traktowania naszego ulubionego zioła. Trudno uwierzyć, że rząd federalny uważa to za legalne, a niektóre rządy stanowe wzywają do kary śmierci w przypadku złapania.

Czy to nie jest zbyt sprzeczne? Więc to jest jak... nie jesteś przestępcą w oczach rządu federalnego, ale zagrożeniem dla społeczeństwa dla rządu stanowego. Czy nie powinniśmy klaskać za takie przemyślane prawa?

Cóż, sedno przesłania jest takie: bądźcie czujni. Nie możesz chcieć złamać żadnego prawa i nieposłuszeństwa wobec struktur reguł systemu. Przeczytaj więcej o nich, zanim wskoczysz na przepis.

Czas się pożegnać, canna-heads

Mam nadzieję, że ten kawałek pomógł wam w poznaniu mojej historii. Tylko żartowałem! Mam nadzieję, że to rozwiązało ważne koncepcje mąki z konopi i jak się za to zabrać. Chciałbym wiedzieć, czy coś przeoczyłem.

Wszelkie istotne informacje, każdy kawałek, który wiesz, że może pomóc jakość mąki. Twoje opinie są dla nas cenne, tak samo jak konopie są cenne dla Ciebie. Aby uzyskać więcej ekscytujących przepisów, wiesz, gdzie uderzyć? Prawda?



Kliknij, aby ocenić ten post![Total: 1 Average: 1]